
Saffranskladdkaka med vit choklad
Publicerad 2024-10-03
Senast uppdaterad 2024-10-03
En ljuvlig kladdkaka med saffran och vit choklad.
Recept på Saffranskladdkaka
Det här behöver du till 8 bitar:
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vatten
0,5 g Hjärtats saffran
2 1/2 dl vetemjöl
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smörj och bröa en springform, cirka 20 centimeter i diameter stor.
3. Smält smör i en stor kastrull. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.
4. Vispa ner sockret och ett ägg i taget.
5. Blanda vatten och saffran. Tillsätt saffransvätskan och vetemjölet i kastrullen och rör till en jämn smet.
6. Häll ner smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter.
7. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde.