Skip to main content
Bild av en gyllengul saffranskladdkaka med vit choklad.

Saffranskladdkaka med vit choklad

Publicerad 2024-10-03
Senast uppdaterad 2024-10-03

En ljuvlig kladdkaka med saffran och vit choklad.

Recept på Saffranskladdkaka

Det här behöver du till 8 bitar:

100 g smör

100 g vit choklad

2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vatten

0,5 g Hjärtats saffran

2 1/2 dl vetemjöl

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smörj och bröa en springform, cirka 20 centimeter i diameter stor.

3. Smält smör i en stor kastrull. Dra av från plattan och smält chokladen i smöret.

4. Vispa ner sockret och ett ägg i taget.

5. Blanda vatten och saffran. Tillsätt saffransvätskan och vetemjölet i kastrullen och rör till en jämn smet.

6. Häll ner smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter.

7. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde.

Fler goda recept hittar du på ica.se.