Taggar: recept , saffran , jul

Helgens godaste saffransscones

Krydda sconesfrukosten med saffran! Scones är perfekt en skön helgmorgon – kanske som julfrukost – och enkelt att röra ihop. På en timme har du fixat ljumma och nybakta bröd på frukostbordet.

Ingredienser

100 g smör

0,5 g saffran

1 msk flytande honung eller strösocker

8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

4 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C.

Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.

Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.

Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.

Servera med t.ex. smör, färskost, ost och marmelad. 

 Recept från ICA.se

Vår egen finmalda saffran av högsta kvalité

Prova årets julsmaker


Taggar: recept , saffran , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.